wc3campaigns
WC3C Homepage - www.wc3c.netUser Control Panel (Requires Log-In)Engage in discussions with other users and join contests in the WC3C forums!Read one of our many tutorials, ranging in difficulty from beginner to advanced!Show off your artistic talents in the WC3C Gallery!Download quality models, textures, spells (vJASS/JASS), systems, and scripts!Download maps that have passed through our rigorous approval process!

Go Back   Wc3C.net > Warcraft III Modding > Developer's Corner > General Development
User Name
Password
Register Rules Get Hosted! Chat Pastebin FAQ and Rules Members List Calendar



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-06-2014, 03:18 PM   #1
andreasaspenberg
User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 55

andreasaspenberg has little to show at this moment (4)

Default how can i create a power plant system

i am working on a race that will get power plants and buildings that require power. the problem is that i dont know how to create it so i need help.
andreasaspenberg is offline   Reply With Quote
Sponsored Links - Login to hide this ad!
Old 04-06-2014, 09:31 PM   #2
Fledermaus
default string
 
Fledermaus's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 616

Submissions (1)

Fledermaus has a spectacular aura about (144)

Send a message via MSN to Fledermaus
Default

Oh that's easy just do this.
Fledermaus is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2014, 07:22 PM   #3
andreasaspenberg
User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 55

andreasaspenberg has little to show at this moment (4)

Default

seems that your post was incomplete. if you tried to post a link it didnt work.
andreasaspenberg is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2014, 09:59 PM   #4
Fledermaus
default string
 
Fledermaus's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 616

Submissions (1)

Fledermaus has a spectacular aura about (144)

Send a message via MSN to Fledermaus
Default

Oh sorry, I bet that's really frustrating!
Fledermaus is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2014, 02:45 AM   #5
BlackRose
User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 35

BlackRose is on a distinguished road (12)

Default

On the facts provided here, I suggest you alter your current approach to include other relevant factors in the process in the making a power plant.
BlackRose is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2014, 01:38 PM   #6
andreasaspenberg
User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 55

andreasaspenberg has little to show at this moment (4)

Default

if it is more information you want then that is what you will get. think command and conquer.(a power bar that measures all power and that fills for each power plant built. it also changes color as power is being used.) i want to create that in warcraft 3 but gold,lumber,food and mana is in use.
andreasaspenberg is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2014, 08:12 AM   #7
iNfraNe
MSc
 
iNfraNe's Avatar


Cinematics Moderator
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 2,174

Submissions (7)

iNfraNe is just really nice (261)iNfraNe is just really nice (261)iNfraNe is just really nice (261)iNfraNe is just really nice (261)iNfraNe is just really nice (261)

Approved Map: Mortar Ball

Send a message via MSN to iNfraNe
Default

Aww, but food would be so useful for this! Can't you do something else with the food you're using?
__________________
Inactive.
Table:
Past Projects:
The Spirit of Vengeance (Cinematic, Blizzard contest winner)
Elimination Tournament
Mortar Ball
iNfraNe is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2014, 02:04 PM   #8
andreasaspenberg
User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 55

andreasaspenberg has little to show at this moment (4)

Default

all races is using food so the power bar will have to be in addition to that.(shown to all races.) i am open for other suggestions though.
andreasaspenberg is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2014, 06:43 PM   #9
Anitarf
Procrastination Incarnate


Development Director
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 8,052

Submissions (19)

Anitarf has a brilliant future (883)Anitarf has a brilliant future (883)Anitarf has a brilliant future (883)Anitarf has a brilliant future (883)Anitarf has a brilliant future (883)Anitarf has a brilliant future (883)Anitarf has a brilliant future (883)Anitarf has a brilliant future (883)

2008 Spell olympics - Fire - SilverApproved Map: Old School Alliance TacticsHero Contest #2 - 3rd PlaceSpell making session 2 winner

Default

You could use a multiboard to display the power, this way you could use an actual bar for it. You'd then need to trigger all the effects that power has, I'm not sure what those are.
__________________
Anitarf is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2014, 12:28 PM   #10
andreasaspenberg
User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 55

andreasaspenberg has little to show at this moment (4)

Default

in command and conquer it works like this: when the power is low the defenses dont work while units are produced more slowly. the minimap also stops working in some.
andreasaspenberg is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2014, 01:20 PM   #11
Anitarf
Procrastination Incarnate


Development Director
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 8,052

Submissions (19)

Anitarf has a brilliant future (883)Anitarf has a brilliant future (883)Anitarf has a brilliant future (883)Anitarf has a brilliant future (883)Anitarf has a brilliant future (883)Anitarf has a brilliant future (883)Anitarf has a brilliant future (883)Anitarf has a brilliant future (883)

2008 Spell olympics - Fire - SilverApproved Map: Old School Alliance TacticsHero Contest #2 - 3rd PlaceSpell making session 2 winner

Default

Some of those effects may be tricky to reproduce. I suppose slower unit production could be achieved by periodically applying the freezing breath buff on unit producing buildings by using dummy attackers. I can't really think of a way to turn off the minimap, though.
__________________
Anitarf is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2014, 11:08 AM   #12
andreasaspenberg
User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 55

andreasaspenberg has little to show at this moment (4)

Default

the most important is to disable defenses so lets focus on figuring out that and how to create the power bar.
andreasaspenberg is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2014, 11:01 PM   #13
Fledermaus
default string
 
Fledermaus's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 616

Submissions (1)

Fledermaus has a spectacular aura about (144)

Send a message via MSN to Fledermaus
Default

And that means?
Fledermaus is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2014, 10:05 PM   #14
andreasaspenberg
User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 55

andreasaspenberg has little to show at this moment (4)

Default

when the power is low i need all defensive buildings to stop working. i also need something that slows production but that can be dealt with later. i want the power bar at the top of the lower part of the interface.
andreasaspenberg is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2014, 11:19 PM   #15
Fledermaus
default string
 
Fledermaus's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 616

Submissions (1)

Fledermaus has a spectacular aura about (144)

Send a message via MSN to Fledermaus
Default

You could stun them, that'd stop attacking.
Fledermaus is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT. The time now is 12:20 PM.


Donate

Affiliates
The Hubb http://bylur.com - Warcraft, StarCraft, Diablo and DotA Blog & Forums The JASS Vault Clan WEnW Campaign Creations Clan CBS GamesModding Flixreel Videos

Powered by vBulletin (Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd).
Hosted by www.OICcam.com
IT Support and Services provided by Executive IT Services