wc3campaigns
WC3C Homepage - www.wc3c.netUser Control Panel (Requires Log-In)Engage in discussions with other users and join contests in the WC3C forums!Read one of our many tutorials, ranging in difficulty from beginner to advanced!Show off your artistic talents in the WC3C Gallery!Download quality models, textures, spells (vJASS/JASS), systems, and scripts!Download maps that have passed through our rigorous approval process!

Go Back   Wc3C.net > Warcraft III Modding > Developer's Corner > Triggers & Scripts
User Name
Password
Register Rules Get Hosted! Chat Pastebin FAQ and Rules Members List Calendar



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-29-2007, 05:14 AM   #1
Salbrismind
User
 
Salbrismind's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 609

Salbrismind is on a distinguished road (16)

Send a message via Yahoo to Salbrismind
Default Make building or unit unclickable

Hey, i think i know how. I heard before about a spell or something called locust and putting that on the unit makes it unclickable. Any ideas?
Salbrismind is offline   Reply With Quote
Sponsored Links - Login to hide this ad!
Old 08-29-2007, 05:34 AM   #2
SuperLoser
User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 17

SuperLoser has little to show at this moment (4)

Default

Yes, using Locust makes the building or unit absolutely unselectable, so no one would be able to click or harm the building/unit if I recall correctly. It doesn't appear in the GUI trigger for adding or removing abilities, nor does it appear in the Object Manager's Ability tab, so I'm not sure how you plan on dealing with it in-game and I doubt you want to apply Locust to important buildings or units.
SuperLoser is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2007, 06:28 AM   #3
Anopob
Yay!
 
Anopob's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 870

Anopob has a spectacular aura about (120)

Default

Yes, it IS called locust. As SuperLoser said, you can't apply it or remove it with triggers (unless you transform the unit or something), so just add it normally with Object Editor. It makes the unit unclickable and any unit is able to walk through it.
__________________
Give +REP to people who help you with things or make good resources.
Better Ways of Requesting For Help - Race Contest #2 WIP Thread (Bone Race)
As of December 1st I have my blue rep. Yay :D
Anopob is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2007, 08:07 AM   #4
Ammorth
I blink, therefore I am.
 
Ammorth's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,812

Submissions (10)

Ammorth is a glorious beacon of light (461)Ammorth is a glorious beacon of light (461)Ammorth is a glorious beacon of light (461)Ammorth is a glorious beacon of light (461)

Default

You can damage locust units with area of effect spells, if I am not mistaken. But it doesn't hurt to give it invulnerability.
__________________
Ammorth is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2007, 11:32 AM   #5
Toadcop
BuranX
 
Toadcop's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,886

Submissions (4)

Toadcop is just really nice (299)Toadcop is just really nice (299)

Approved Map: TcXSpell Making Session 10 Winner

Send a message via ICQ to Toadcop
Default

Quote:
You can damage locust units with area of effect spells, if I am not mistaken
locust makes units invulnerable.
__________________
Toadcop is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2007, 01:15 PM   #6
NightBreeze
User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 86

NightBreeze is on a distinguished road (16)

Default

Toadcop is right, you have to be very careful with adding the locust ability to a unit since it brings about all sorts of side-effects.
NightBreeze is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2007, 01:25 PM   #7
sas_Skorpion
There is truth in my lies
 
sas_Skorpion's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 216

sas_Skorpion will become famous soon enough (30)sas_Skorpion will become famous soon enough (30)

Send a message via MSN to sas_Skorpion
Default

If u want vulnerable you remove the invulnerability with a trigger or you can either not add the locust ability just make the selection circle to 1 (i don't think u can put to 0) so it can be only click by dragging
__________________
Current Project : Titan's Arena
sas_Skorpion is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2007, 06:28 PM   #8
Salbrismind
User
 
Salbrismind's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 609

Salbrismind is on a distinguished road (16)

Send a message via Yahoo to Salbrismind
Default

I cannot find locust in any of the tabs. (Abilities,buffs/effects)
The only thing even close to it is the locust swarm ability on dreadlord.
Where is it? I have tft WE not WEU BTW.
Salbrismind is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2007, 07:14 PM   #9
Anopob
Yay!
 
Anopob's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 870

Anopob has a spectacular aura about (120)

Default

It's an ability, and I also don't think you can edit it. If you want a locust unit that is vulnerable, then don't use locust. Otherwise, just apply Locust with the normal spell tab in the Object Editor of the unit.
__________________
Give +REP to people who help you with things or make good resources.
Better Ways of Requesting For Help - Race Contest #2 WIP Thread (Bone Race)
As of December 1st I have my blue rep. Yay :D

Last edited by Anopob : 08-29-2007 at 07:14 PM.
Anopob is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2007, 07:48 PM   #10
PenguinEmperor
User
 
PenguinEmperor's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 646

Submissions (1)

PenguinEmperor is on a distinguished road (24)

Default

If you want something to be unselectable, make a trigger that when the object in question is selected, it gets deslected instantly.
__________________
PenguinEmperor is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2007, 08:14 PM   #11
Ammorth
I blink, therefore I am.
 
Ammorth's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,812

Submissions (10)

Ammorth is a glorious beacon of light (461)Ammorth is a glorious beacon of light (461)Ammorth is a glorious beacon of light (461)Ammorth is a glorious beacon of light (461)

Default

Using locust in combination with a chaos morph ability can allow the unit to be attacked and acquired by units, but to not be selected.
__________________
Ammorth is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2007, 11:58 PM   #12
Dil999
CUSTOM USER TITLE!!!!!!!!
 
Dil999's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 740

Dil999 has a spectacular aura about (82)Dil999 has a spectacular aura about (82)Dil999 has a spectacular aura about (82)

Send a message via AIM to Dil999 Send a message via MSN to Dil999 Send a message via Yahoo to Dil999
Default

Quote:
As SuperLoser said, you can't apply it or remove it with triggers (unless you transform the unit or something)
Collapse JASS:
call UnitAddAbility(u,'Aloc')
call UnitRemoveAbility(u,'Aloc')

Quote:
If you want something to be unselectable, make a trigger that when the object in question is selected, it gets deslected instantly.
It still takes about half a second to deselect.
__________________
Early man walked away as modern man took control.
Their minds weren't all the same, to conquer was his big goal,
So he built his great empire and slaughtered his own kind,
Then he died a confused man, killed himself with his own mind.

Last edited by Dil999 : 08-30-2007 at 12:01 AM.
Dil999 is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2007, 12:29 AM   #13
Salbrismind
User
 
Salbrismind's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 609

Salbrismind is on a distinguished road (16)

Send a message via Yahoo to Salbrismind
Default

Thanks, for all your help i found the ability in question. Not sure if it works yet but i'm confident it will!

-Thanks, Salbrismind
Salbrismind is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2007, 10:23 AM   #14
HotClaw
User
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 7

HotClaw has a little shameless behaviour in the past (-3)

Default

Quote:
Originally Posted by Dil999
Collapse JASS:
call UnitAddAbility(u,'Aloc')
call UnitRemoveAbility(u,'Aloc')
Omg you're so smart...the removal part doesn't work. Try it.
HotClaw is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2007, 11:07 PM   #15
Salbrismind
User
 
Salbrismind's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 609

Salbrismind is on a distinguished road (16)

Send a message via Yahoo to Salbrismind
Default

Thanks you've solved this problem. (I just needed to find locust :P )
Salbrismind is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT. The time now is 05:00 AM.


Affiliates
The Hubb The JASS Vault Clan WEnW Campaign Creations Clan CBS GamesModding Flixreel Videos

Powered by vBulletin (Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd).
Hosted by www.OICcam.com
IT Support and Services provided by Executive IT Services