wc3campaigns
WC3C Homepage - www.wc3c.netUser Control Panel (Requires Log-In)Engage in discussions with other users and join contests in the WC3C forums!Read one of our many tutorials, ranging in difficulty from beginner to advanced!Show off your artistic talents in the WC3C Gallery!Download quality models, textures, spells (vJASS/JASS), systems, and scripts!Download maps that have passed through our rigorous approval process!

Go Back   Wc3C.net > Warcraft III Modding > Developer's Corner > Triggers & Scripts
User Name
Password
Register Rules Get Hosted! Chat Pastebin FAQ and Rules Members List Calendar



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-02-2008, 05:18 PM   #1
Troll-Brain
User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 1,490

Submissions (1)

Troll-Brain has a spectacular aura about (134)

Default A tip for reset the cooldown of AN ability ?

I know we can remove/add the ability.
But if the unit is casting this spell, then it stop the ability, it also remove the buffs and so one ...

So have you a tip with the object editor and a script ?

I tried to add an ability with the same orders and cooldown 0 ,but it doesn't anything until you don't order to cast it.
So it can be done for a non target spell, but that's all.

PS : I also tried with the channel ability 'ANcl' and deactivate the spell for the owner of the unit.
__________________
Cool != Useful

Last edited by Troll-Brain : 08-02-2008 at 05:24 PM.
Troll-Brain is offline   Reply With Quote
Sponsored Links - Login to hide this ad!
Old 08-03-2008, 12:11 AM   #2
Malf
I LIKE PIZZA! | >
 
Malf's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 625

Submissions (2)

Malf has a spectacular aura about (92)Malf has a spectacular aura about (92)Malf has a spectacular aura about (92)Malf has a spectacular aura about (92)

Send a message via AIM to Malf
Default

How about disable all of its other abilities then use UnitResetCooldown() then enable the other abilities again.
Malf is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 01:03 AM   #3
DioD
obey
 
DioD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,532

Submissions (4)

DioD is a jewel in the rough (220)DioD is a jewel in the rough (220)DioD is a jewel in the rough (220)DioD is a jewel in the rough (220)

Send a message via ICQ to DioD
Default

remove needed ability then add it again and set lvl you need.
DioD is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 01:50 AM   #4
darkwulfv
Alpha Male of Wc3c
 
darkwulfv's Avatar


Official Map Reviewer
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 3,646

Submissions (6)

darkwulfv is just really nice (270)darkwulfv is just really nice (270)

Send a message via AIM to darkwulfv
Default

But if it's a hero ability, the hero will no longer be able to level it up.
__________________
The Spell Request Thread
Quote:
Originally Posted by Joe-Black-5
a dota like map but with unique stuff
(There was no map attached, and that was all the thread said.)
Spells I've Made

Darkwulfv's Lightning Grapple || Tritanis' Lazy Bolt

darkwulfv is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 02:25 AM   #5
Anitarf
Procrastination Incarnate


Development Director
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 8,190

Submissions (19)

Anitarf has a brilliant future (903)Anitarf has a brilliant future (903)Anitarf has a brilliant future (903)Anitarf has a brilliant future (903)Anitarf has a brilliant future (903)Anitarf has a brilliant future (903)Anitarf has a brilliant future (903)Anitarf has a brilliant future (903)

2008 Spell olympics - Fire - SilverApproved Map: Old School Alliance TacticsHero Contest #2 - 3rd PlaceSpell making session 2 winner

Default

Quote:
Originally Posted by darkwulfv
But if it's a hero ability, the hero will no longer be able to level it up.
No, you'll still be able to do that.
__________________
Anitarf is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 02:28 AM   #6
TKF
User
 
TKF's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 384

TKF is on a distinguished road (10)

Default

It's possible to reset all unit abilities trough triggers, but not single abilities. Maybe there's a way, but I don't know them....
__________________
Retired
TKF is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 05:30 AM   #7
darkwulfv
Alpha Male of Wc3c
 
darkwulfv's Avatar


Official Map Reviewer
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 3,646

Submissions (6)

darkwulfv is just really nice (270)darkwulfv is just really nice (270)

Send a message via AIM to darkwulfv
Default

Quote:
No, you'll still be able to do that.
What?! Since when? I'm almost positive you aren't allowed to add abilities to heroes and make them levelable without using the Engineering Upgrade! The Wc3 Ability Guide talks about that, doesn't it? And the method I replied to here involves removing and adding an ability, which, were it for a hero, would make it no longer levelable (Or did something change at some point and nobody said anything?)
__________________
The Spell Request Thread
Quote:
Originally Posted by Joe-Black-5
a dota like map but with unique stuff
(There was no map attached, and that was all the thread said.)
Spells I've Made

Darkwulfv's Lightning Grapple || Tritanis' Lazy Bolt

darkwulfv is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 10:07 AM   #8
Gorman
.▲▼▲&#9
 
Gorman's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,087

Submissions (2)

Gorman will become famous soon enough (70)Gorman will become famous soon enough (70)Gorman will become famous soon enough (70)

Send a message via MSN to Gorman
Default

Yeah, i was just about to ask that;

Whats the deal with messing with levelable hero skills on heroes?
Can you add them and make them levelable, can you remove and then readd them and they still work, will removing them only remove the levels currently invested?
Please shed some light =)
__________________
Gorman is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 10:46 AM   #9
Troll-Brain
User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 1,490

Submissions (1)

Troll-Brain has a spectacular aura about (134)

Default

Well, so there are no right anwsers yet.
Deactivate an ability doesn't affect the cooldown.

And remove/add suck as hell.

I didn't try with a spellbook, i will test this silly way.
__________________
Cool != Useful
Troll-Brain is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 04:28 PM   #10
ToukoAozaki
extends net.wc3c.Jasser
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 336

Submissions (5)

ToukoAozaki will become famous soon enough (60)ToukoAozaki will become famous soon enough (60)ToukoAozaki will become famous soon enough (60)

Send a message via MSN to ToukoAozaki
Default

First, get the level of the ability and save it.
Remove the ability from the unit, and then just check if it is a hero ability (by keeping a list, how to do it doesn't matter).
If it is a hero ability, you can just give the very amount of ability points (what we investigated first) and order the hero to learn it. That's enouogh.
If it isn't just re-add ability.

Last edited by ToukoAozaki : 08-03-2008 at 04:30 PM.
ToukoAozaki is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 05:25 PM   #11
darkwulfv
Alpha Male of Wc3c
 
darkwulfv's Avatar


Official Map Reviewer
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 3,646

Submissions (6)

darkwulfv is just really nice (270)darkwulfv is just really nice (270)

Send a message via AIM to darkwulfv
Default

That still won't work, dude. If it's a hero ability and still has levels, and you remove/add an ability, IT CANNOT be manually leveled by going into the Learn section when you level up. The only way to do that is with the Engineering Upgrade trick, which is a pain in the ass.
__________________
The Spell Request Thread
Quote:
Originally Posted by Joe-Black-5
a dota like map but with unique stuff
(There was no map attached, and that was all the thread said.)
Spells I've Made

Darkwulfv's Lightning Grapple || Tritanis' Lazy Bolt

darkwulfv is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 05:35 PM   #12
blu_da_noob
Nonchalant
 
blu_da_noob's Avatar


Respected User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,933

Submissions (2)

blu_da_noob is just really nice (398)blu_da_noob is just really nice (398)blu_da_noob is just really nice (398)blu_da_noob is just really nice (398)blu_da_noob is just really nice (398)blu_da_noob is just really nice (398)

[Quicksilver #2] - 2nd Place[Quicksilver#1] 1st place

Send a message via MSN to blu_da_noob
Default

If you add an ability that the hero has never had before, then you can't level it up in the skill screen. But if you remove an ability the hero started with (from the OE) and then add it back, it still works fine.
__________________
blu_da_noob is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 05:58 PM   #13
Anitarf
Procrastination Incarnate


Development Director
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 8,190

Submissions (19)

Anitarf has a brilliant future (903)Anitarf has a brilliant future (903)Anitarf has a brilliant future (903)Anitarf has a brilliant future (903)Anitarf has a brilliant future (903)Anitarf has a brilliant future (903)Anitarf has a brilliant future (903)Anitarf has a brilliant future (903)

2008 Spell olympics - Fire - SilverApproved Map: Old School Alliance TacticsHero Contest #2 - 3rd PlaceSpell making session 2 winner

Default

darkwulfv, you need to differentiate between abilities and hero skills. We can add and remove abilities at will but we can't do anything like that with hero skills. So, if you remove one of the abilities a hero has learned, it will just remove the ability, it won't prevent the hero from learning it again as a hero skill, since you can't remove it from his skill learn menu.
__________________
Anitarf is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 06:33 PM   #14
cohadar
master of fugue
 
cohadar's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 2,453

Submissions (5)

cohadar is just really nice (250)cohadar is just really nice (250)cohadar is just really nice (250)cohadar is just really nice (250)cohadar is just really nice (250)

Default

You are all forgetting one small complication: item cooldowns
__________________
Omg database crash deleted my signature, as a side effect this immensely improved wc3c.
cohadar is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 06:46 PM   #15
Troll-Brain
User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 1,490

Submissions (1)

Troll-Brain has a spectacular aura about (134)

Default

Quote:
Originally Posted by cohadar
You are all forgetting one small complication: item cooldowns
I already tried, did you ?
If you have the solution plz attach a map.

@For the others who said me again remove/add ability:

Remove/add the spell is a fucking shit if the unit is casting this ability.
We could make a system with a timer to remove/add ability when the casting is finishes, but so the reset won't be immediate.
__________________
Cool != Useful

Last edited by Troll-Brain : 08-03-2008 at 06:47 PM.
Troll-Brain is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT. The time now is 11:18 PM.


Affiliates
The Hubb The JASS Vault Clan WEnW Campaign Creations Clan CBS GamesModding Flixreel Videos

Powered by vBulletin (Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd).
Hosted by www.OICcam.com
IT Support and Services provided by Executive IT Services