wc3campaigns
WC3C Homepage - www.wc3c.netUser Control Panel (Requires Log-In)Engage in discussions with other users and join contests in the WC3C forums!Read one of our many tutorials, ranging in difficulty from beginner to advanced!Show off your artistic talents in the WC3C Gallery!Download quality models, textures, spells (vJASS/JASS), systems, and scripts!Download maps that have passed through our rigorous approval process!

Go Back   Wc3C.net > Warcraft III Modding > Developer's Corner > General Development
User Name
Password
Register Rules Get Hosted! Chat Pastebin FAQ and Rules Members List Calendar



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-27-2008, 09:58 PM   #1
Ammorth
I blink, therefore I am.
 
Ammorth's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,812

Submissions (10)

Ammorth is a glorious beacon of light (461)Ammorth is a glorious beacon of light (461)Ammorth is a glorious beacon of light (461)Ammorth is a glorious beacon of light (461)

Default Too many units cause graphical errors

I was just wondering the exact reason for the graphical errors. Is it the poly count reaches too high of a value for the video card, or is it to do with the wc3 engine not being able to handle drawing that many polies.

If you are unsure of the errors I am talking about, make a script to create 1000 footmen at the same spot.
__________________
Ammorth is offline   Reply With Quote
Sponsored Links - Login to hide this ad!
Old 11-27-2008, 10:31 PM   #2
TotallyAwesome
User
 
TotallyAwesome's Avatar


Project Member: TBR
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 582

Submissions (7)

TotallyAwesome is a jewel in the rough (164)TotallyAwesome is a jewel in the rough (164)

Send a message via ICQ to TotallyAwesome Send a message via AIM to TotallyAwesome Send a message via MSN to TotallyAwesome Send a message via Yahoo to TotallyAwesome
Default

Wc3 has a triangle rendering cap, so once it's reached, the game still renders things, but it can't be controlled anymore. Like, all the polys sticking out, going through everything, models disappearing, and shit like that. It's a known issue though.
__________________
Quote:
[23-56-42] Captain Griffen orders Hakeem to say: /me is going to bed now, with Wulfy, and he hopes that he will come out again with his manhood still attached...
TotallyAwesome is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2008, 10:49 PM   #3
Kwah
Christmassy.
 
Kwah's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 644

Submissions (4)

Kwah will become famous soon enough (43)Kwah will become famous soon enough (43)

Default

I think that it happens at different polys depending on the computer, doesn't it?

I might just be insane.
Kwah is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2008, 10:55 PM   #4
TotallyAwesome
User
 
TotallyAwesome's Avatar


Project Member: TBR
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 582

Submissions (7)

TotallyAwesome is a jewel in the rough (164)TotallyAwesome is a jewel in the rough (164)

Send a message via ICQ to TotallyAwesome Send a message via AIM to TotallyAwesome Send a message via MSN to TotallyAwesome Send a message via Yahoo to TotallyAwesome
Default

No, it's wc3's cap.
__________________
Quote:
[23-56-42] Captain Griffen orders Hakeem to say: /me is going to bed now, with Wulfy, and he hopes that he will come out again with his manhood still attached...
TotallyAwesome is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2008, 01:54 AM   #5
Ammorth
I blink, therefore I am.
 
Ammorth's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,812

Submissions (10)

Ammorth is a glorious beacon of light (461)Ammorth is a glorious beacon of light (461)Ammorth is a glorious beacon of light (461)Ammorth is a glorious beacon of light (461)

Default

Quote:
Originally Posted by TotallyAwesome
No, it's wc3's cap.

Thats what I thought. Anyone know the value or have a rough estimate on the number of polies that can exist before wc3 takes a shit on my screen?
__________________
Ammorth is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2008, 02:03 AM   #6
Nuclear Arbitor
Reputation Leech
 
Nuclear Arbitor's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 1,235

Submissions (1)

Nuclear Arbitor has a spectacular aura about (83)Nuclear Arbitor has a spectacular aura about (83)Nuclear Arbitor has a spectacular aura about (83)

Default

#poly in footman X #footman
Nuclear Arbitor is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2008, 02:44 AM   #7
Kino
User
 
Kino's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 570

Submissions (8)

Kino will become famous soon enough (69)Kino will become famous soon enough (69)Kino will become famous soon enough (69)

Default

I got the same error too, it can be replicated with mass attack projectiles.
__________________
Kino is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2008, 03:36 AM   #8
Ammorth
I blink, therefore I am.
 
Ammorth's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,812

Submissions (10)

Ammorth is a glorious beacon of light (461)Ammorth is a glorious beacon of light (461)Ammorth is a glorious beacon of light (461)Ammorth is a glorious beacon of light (461)

Default

Quote:
Originally Posted by Kinorhynkar
I got the same error too, it can be replicated with mass attack projectiles.
Its not that I'm specifically getting the error, I was just wondering out of curiosity since the hero contest brings for the conversation about poly counts. I also felt this question didn't exist in the WIP thread, so I made my own.

Quote:
Originally Posted by Nuclear Arbitor
#poly in footman X #footman
If I get time to test, ill post results.
__________________
Ammorth is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2008, 05:26 AM   #9
ShadowWolf
Mr. Awesome!
 
ShadowWolf's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 357

Submissions (1)

ShadowWolf will become famous soon enough (39)ShadowWolf will become famous soon enough (39)

Approved Map: SheepGuard TD

Default

It's not just graphics. The wc3 engine just doesn't handle large quantities of units well. Try spawning 400 units and order them to move somewhere- it will do it, but staggered, and not nearly as instant or fluid as say, 100.
__________________
ShadowWolf is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2008, 05:26 AM
ShadowWolf
This message has been deleted by ShadowWolf.
Old 11-28-2008, 08:34 AM   #10
Tide-Arc Ephemera
Overdoses result in death
 
Tide-Arc Ephemera's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,365

Submissions (3)

Tide-Arc Ephemera is a jewel in the rough (206)Tide-Arc Ephemera is a jewel in the rough (206)Tide-Arc Ephemera is a jewel in the rough (206)

Default

We're talking graphical issues, not physical game-play issues.

Like, you don't actually need to see anything to play, it just makes it more fun, really.
__________________
Before asking for help with triggers... read this and check your trigger!

If you're having troubles getting help on WC3C or anywhere at all, please have a look at...
The WRONG way to ask for help and The CORRECT way to ask for help.

Quote:
Originally Posted by Alevice
You may never stop our bioweapon! We mexicans shall rule the third world! Mwahahahahahahaha!
Please acknowledge that I use Mac and avoid suggesting vJass and other tools that don't work on it. Thank you.
Tide-Arc Ephemera is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT. The time now is 02:32 AM.


Affiliates
The Hubb The JASS Vault Clan WEnW Campaign Creations Clan CBS GamesModding Flixreel Videos

Powered by vBulletin (Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd).
Hosted by www.OICcam.com
IT Support and Services provided by Executive IT Services