wc3campaigns
WC3C Homepage - www.wc3c.netUser Control Panel (Requires Log-In)Engage in discussions with other users and join contests in the WC3C forums!Read one of our many tutorials, ranging in difficulty from beginner to advanced!Show off your artistic talents in the WC3C Gallery!Download quality models, textures, spells (vJASS/JASS), systems, and scripts!Download maps that have passed through our rigorous approval process!

Go Back   Wc3C.net > Warcraft III Modding > Developer's Corner > Warcraft Editing Tools
User Name
Password
Register Rules Get Hosted! Chat Pastebin FAQ and Rules Members List Calendar



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-07-2007, 06:49 PM   #1
Moss
User
 
Moss's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 425

Moss is on a distinguished road (11)

Default Widgetizer changes stuff

Why does Widgetizing my map cause my stun towers to change from costing 100 gold to costing 80 gold? And what else could it be changing? Could it be the reason why my map sometimes becomes all buggy mid game?
__________________
Moss is offline   Reply With Quote
Sponsored Links - Login to hide this ad!
Old 07-07-2007, 07:13 PM   #2
PitzerMike
Alcopops
 
PitzerMike's Avatar


Tools & Tutorials Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 2,794

Submissions (12)

PitzerMike is a splendid one to behold (643)PitzerMike is a splendid one to behold (643)PitzerMike is a splendid one to behold (643)PitzerMike is a splendid one to behold (643)

Approved Map: Pitzer's Minesweeper

Default

First of all it's important to make sure, the SLK files in the Input folder of Widgetizer are up to date (ie from version 1.21).
You can update them by extracting the latest files from Patch.mpq

Possible problems that can arise if these files are not up to date includes wrong button position of items, wrong gold/wood cost of units/items/upgrades, wrong range/damage etc of abilites and so on.

If you're sure that you have the latest version of those files, I'd be glad if you could send me your map (PitzerMike@gmx.at)
I'll need the original (not widgetized) map and the unit-id of the tower that causes trouble. That will enable me to find a possible bug and fix it. (And maybe also tell me wich Widgetizer options you have enabled, that would help me a great deal).

EDIT: If you can tell me specific examples of your bugs mid game I can tell you if Widgetizer can be the cause.
__________________
Zoom (requires log in)

Last edited by PitzerMike : 07-07-2007 at 07:22 PM.
PitzerMike is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2007, 07:40 PM   #3
Moss
User
 
Moss's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 425

Moss is on a distinguished road (11)

Default

Oh, well that is good to know. I was just using whatever comes with Widgetizer 1.7, that isn't up to date with the 1.21 patch?

Most of the mid game bugs have to do with triggered spells not working, but it is just certain spells that are susceptible. And some of the spells are as basic detecting when a dummy ability is cast and using the Caster System to cast the actual effect. There are also bugs that don't have to do with triggers like ability effects failing to show up and heroes being unable to cast the spells they have or use items. I have been told that that stuff is more likely handle stack corruption but I don't know what to do about that.

Another bug that the Widgetizer is probably causing is one of my upgrades disabling Attack 1 on units while enabling Attack 2 when it is supposed to enable both.
__________________
Moss is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2007, 12:43 AM   #4
PitzerMike
Alcopops
 
PitzerMike's Avatar


Tools & Tutorials Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 2,794

Submissions (12)

PitzerMike is a splendid one to behold (643)PitzerMike is a splendid one to behold (643)PitzerMike is a splendid one to behold (643)PitzerMike is a splendid one to behold (643)

Approved Map: Pitzer's Minesweeper

Default

Quote:
Originally Posted by Moss
Oh, well that is good to know. I was just using whatever comes with Widgetizer 1.7, that isn't up to date with the 1.21 patch?

If it's the latest version (1.7.4 i think) it should be ok. It comes with the 1.20 files, but from what i know Blizz didn't touch the SLKs in the 1.21 patch.

Quote:
Originally Posted by Moss
Most of the mid game bugs have to do with triggered spells not working, but it is just certain spells that are susceptible. And some of the spells are as basic detecting when a dummy ability is cast and using the Caster System to cast the actual effect. There are also bugs that don't have to do with triggers like ability effects failing to show up and heroes being unable to cast the spells they have or use items. I have been told that that stuff is more likely handle stack corruption but I don't know what to do about that.

Another bug that the Widgetizer is probably causing is one of my upgrades disabling Attack 1 on units while enabling Attack 2 when it is supposed to enable both.

The latter may very well be a Widgetizer bug. I can also look into it if you let me have the map and tell me the upgrade id and a unit who uses it.

However I'm pretty confident the other mentioned problems are not caused by Widgetizer. Also consider that many popular maps like ToB and Dota have successfully used Widgetizer. If it had such fundamental flaws I don't think it would work on any map of higher complexity.
__________________
Zoom (requires log in)
PitzerMike is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2007, 02:02 AM   #5
Moss
User
 
Moss's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 425

Moss is on a distinguished road (11)

Default

I was using the latest version. I downloaded it again just to make sure. It is still screwing up the price. This concerns me because who knows what else it might be screwing up.

Would the Game Data Set setting in Map Options have any effect on this? I have it set to "Melee (Latest Patch)".
__________________
Moss is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2007, 08:00 AM   #6
PitzerMike
Alcopops
 
PitzerMike's Avatar


Tools & Tutorials Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 2,794

Submissions (12)

PitzerMike is a splendid one to behold (643)PitzerMike is a splendid one to behold (643)PitzerMike is a splendid one to behold (643)PitzerMike is a splendid one to behold (643)

Approved Map: Pitzer's Minesweeper

Default

Quote:
Originally Posted by Moss
I was using the latest version. I downloaded it again just to make sure. It is still screwing up the price. This concerns me because who knows what else it might be screwing up.

Would the Game Data Set setting in Map Options have any effect on this? I have it set to "Melee (Latest Patch)".

Yes, that is the reason.
Melee data set uses other files.
In that case you would have to use the .slk and .txt files from Melee_V0\ in Patch.mpq.
For example Melee_V0\Units\UnitBalance.slk
And put all of those in your Widgetizer Input folder.

However it may be a bit tricky to collect the correct files from the different mpqs.
I guess I'll upload a small extractor program, which will do that for you.
Might take me a day or two, though.
__________________
Zoom (requires log in)
PitzerMike is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2007, 08:39 AM   #7
PitzerMike
Alcopops
 
PitzerMike's Avatar


Tools & Tutorials Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 2,794

Submissions (12)

PitzerMike is a splendid one to behold (643)PitzerMike is a splendid one to behold (643)PitzerMike is a splendid one to behold (643)PitzerMike is a splendid one to behold (643)

Approved Map: Pitzer's Minesweeper

Default

Ok, I have attached the Extractor tool.
It's rather easy to use:

1. Unrar to some folder, open the HEXtractor.ini file in notepad and edit the [Extract] section as follows below.

2. Run the tool.

3. Get the extracted files from the newly created Extracted\Units\ folder and copy them to your Widgetizer Input\ folder (overwrite existing files).


@ Step1 you need to configure the Hextractor for the data set you want to extract. Replace the file list under the [Extract] section in the .ini file with one of the following lists:

Custom (TFT 1.07, RoC 1.01) if it's a w3m (=RoC) map.
Code:
Custom_V0\Units\CampaignUnitFunc.txt
Custom_V0\Units\CampaignUnitStrings.txt
Custom_V0\Units\DestructableData.slk
Custom_V0\Units\HumanUnitFunc.txt
Custom_V0\Units\HumanUnitStrings.txt
Custom_V0\Units\HumanUpgradeFunc.txt
Custom_V0\Units\HumanUpgradeStrings.txt
Custom_V0\Units\ItemData.slk
Custom_V0\Units\ItemFunc.txt
Custom_V0\Units\ItemStrings.txt
Custom_V0\Units\MiscGame.txt
Custom_V0\Units\NeutralUnitFunc.txt
Custom_V0\Units\NeutralUnitStrings.txt
Custom_V0\Units\NightElfUnitFunc.txt
Custom_V0\Units\NightElfUnitStrings.txt
Custom_V0\Units\NightElfUpgradeFunc.txt
Custom_V0\Units\NightElfUpgradeStrings.txt
Custom_V0\Units\NotUsed_UnitData.slk
Custom_V0\Units\NotUsed_UnitUI.slk
Custom_V0\Units\OrcUnitFunc.txt
Custom_V0\Units\OrcUnitStrings.txt
Custom_V0\Units\OrcUpgradeFunc.txt
Custom_V0\Units\OrcUpgradeStrings.txt
Custom_V0\Units\UndeadUnitFunc.txt
Custom_V0\Units\UndeadUnitStrings.txt
Custom_V0\Units\UndeadUpgradeFunc.txt
Custom_V0\Units\UndeadUpgradeStrings.txt
Custom_V0\Units\UnitAbilities.slk
Custom_V0\Units\UnitBalance.slk
Custom_V0\Units\UnitWeapons.slk
Custom_V0\Units\UpgradeData.slk

Custom (TFT 1.07, RoC 1.01) if it's a w3x (=TFT) map. This is the default data set that comes with Widgetizer, because most maps are non-melee maps.
Code:
Custom_V1\Units\CampaignUnitFunc.txt
Custom_V1\Units\CampaignUnitStrings.txt
Custom_V1\Units\CampaignUpgradeFunc.txt
Custom_V1\Units\CampaignUpgradeStrings.txt
Custom_V1\Units\HumanUnitFunc.txt
Custom_V1\Units\HumanUnitStrings.txt
Custom_V1\Units\HumanUpgradeFunc.txt
Custom_V1\Units\HumanUpgradeStrings.txt
Custom_V1\Units\ItemData.slk
Custom_V1\Units\ItemFunc.txt
Custom_V1\Units\ItemStrings.txt
Custom_V1\Units\MiscGame.txt
Custom_V1\Units\NeutralUnitFunc.txt
Custom_V1\Units\NeutralUnitStrings.txt
Custom_V1\Units\NeutralUpgradeFunc.txt
Custom_V1\Units\NeutralUpgradeStrings.txt
Custom_V1\Units\NightElfUnitFunc.txt
Custom_V1\Units\NightElfUnitStrings.txt
Custom_V1\Units\NightElfUpgradeFunc.txt
Custom_V1\Units\NightElfUpgradeStrings.txt
Custom_V1\Units\OrcUnitFunc.txt
Custom_V1\Units\OrcUnitStrings.txt
Custom_V1\Units\OrcUpgradeFunc.txt
Custom_V1\Units\OrcUpgradeStrings.txt
Custom_V1\Units\UndeadUnitFunc.txt
Custom_V1\Units\UndeadUnitStrings.txt
Custom_V1\Units\UndeadUpgradeFunc.txt
Custom_V1\Units\UndeadUpgradeStrings.txt
Custom_V1\Units\UnitAbilities.slk
Custom_V1\Units\UnitBalance.slk
Custom_V1\Units\UnitWeapons.slk
Custom_V1\Units\UpgradeData.slk

Melee (Latest Patch) - This should be the correct files for Moss
Code:
Units\CampaignUnitFunc.txt
Units\CampaignUnitStrings.txt
Units\CampaignUpgradeFunc.txt
Units\CampaignUpgradeStrings.txt
Units\HumanUnitFunc.txt
Units\HumanUnitStrings.txt
Units\HumanUpgradeFunc.txt
Units\HumanUpgradeStrings.txt
Units\ItemData.slk
Units\ItemFunc.txt
Units\ItemStrings.txt
Units\MiscGame.txt
Units\NeutralUnitFunc.txt
Units\NeutralUnitStrings.txt
Units\NeutralUpgradeFunc.txt
Units\NeutralUpgradeStrings.txt
Units\NightElfUnitFunc.txt
Units\NightElfUnitStrings.txt
Units\NightElfUpgradeFunc.txt
Units\NightElfUpgradeStrings.txt
Units\OrcUnitFunc.txt
Units\OrcUnitStrings.txt
Units\OrcUpgradeFunc.txt
Units\OrcUpgradeStrings.txt
Units\UndeadUnitFunc.txt
Units\UndeadUnitStrings.txt
Units\UndeadUpgradeFunc.txt
Units\UndeadUpgradeStrings.txt
Units\UnitAbilities.slk
Units\UnitBalance.slk
Units\UnitWeapons.slk
Units\UpgradeData.slk

Default (based on map melee status) if it's not a melee map and a w3m (RoC) map --> use the first section above (Custom_V0).

Default (based on map melee status) if it's not a melee map and a w3x (TFT) map --> use the second section above (Custom_V1).

Default (based on map melee status) if it's a melee map and a w3x (TFT) map --> use the third section above (no prefix).

Default (based on map melee status) if it's a melee map and a w3m (RoC) map --> use the following section (Melee_V0).
Code:
Melee_V0\Units\CampaignUnitFunc.txt
Melee_V0\Units\CampaignUnitStrings.txt
Melee_V0\Units\DestructableData.slk
Melee_V0\Units\HumanUnitFunc.txt
Melee_V0\Units\HumanUnitStrings.txt
Melee_V0\Units\HumanUpgradeFunc.txt
Melee_V0\Units\HumanUpgradeStrings.txt
Melee_V0\Units\ItemData.slk
Melee_V0\Units\ItemFunc.txt
Melee_V0\Units\ItemStrings.txt
Melee_V0\Units\MiscGame.txt
Melee_V0\Units\NeutralUnitFunc.txt
Melee_V0\Units\NeutralUnitStrings.txt
Melee_V0\Units\NightElfUnitFunc.txt
Melee_V0\Units\NightElfUnitStrings.txt
Melee_V0\Units\NightElfUpgradeFunc.txt
Melee_V0\Units\NightElfUpgradeStrings.txt
Melee_V0\Units\NotUsed_UnitData.slk
Melee_V0\Units\NotUsed_unitUI.slk
Melee_V0\Units\OrcUnitFunc.txt
Melee_V0\Units\OrcUnitStrings.txt
Melee_V0\Units\OrcUpgradeFunc.txt
Melee_V0\Units\OrcUpgradeStrings.txt
Melee_V0\Units\UndeadUnitFunc.txt
Melee_V0\Units\UndeadUnitStrings.txt
Melee_V0\Units\UndeadUpgradeFunc.txt
Melee_V0\Units\UndeadUpgradeStrings.txt
Melee_V0\Units\UnitAbilities.slk
Melee_V0\Units\UnitBalance.slk
Melee_V0\Units\UnitWeapons.slk
Melee_V0\Units\UpgradeData.slk

Then just drop the extracted files in the Input folder of Widgetizer and it should work with your map.
Attached Files
File Type: rar Hextractor.rar (131.7 KB, 110 views)
__________________
Zoom (requires log in)
PitzerMike is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2007, 05:31 AM   #8
Moss
User
 
Moss's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 425

Moss is on a distinguished road (11)

Default

Wow, thanks, I will try this. I don't even remember why my map is set to the melee thing. I think I had a reason back in the day, but its not a melee map. What are the ramifications of changing it?

EDIT: I guess what I should do is just change to Custom and then keep an eye out for any defaults that have changed that I don't like.
__________________

Last edited by Moss : 07-11-2007 at 05:55 AM.
Moss is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2007, 04:20 PM   #9
PitzerMike
Alcopops
 
PitzerMike's Avatar


Tools & Tutorials Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 2,794

Submissions (12)

PitzerMike is a splendid one to behold (643)PitzerMike is a splendid one to behold (643)PitzerMike is a splendid one to behold (643)PitzerMike is a splendid one to behold (643)

Approved Map: Pitzer's Minesweeper

Default

Yeah, the only thing it really does is rebalance gameplay. That is it slightly changes gold/wood cost of units and upgrades, some unit stats maybe, and item button positions (because some items may actually not be available in certain data sets)
__________________
Zoom (requires log in)
PitzerMike is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2008, 12:39 PM   #10
DreamRaider
User
 
DreamRaider's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 186

DreamRaider has little to show at this moment (4)

Send a message via MSN to DreamRaider
Default

When i enabled the unit thing for the wigitizer, it sorta changed some values wrong. One of my heros were surpose to be strength type but somehow he was agility type. I checked this and it seems the wigitizer doesn't properly record it right.
DreamRaider is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2008, 06:35 PM   #11
PitzerMike
Alcopops
 
PitzerMike's Avatar


Tools & Tutorials Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 2,794

Submissions (12)

PitzerMike is a splendid one to behold (643)PitzerMike is a splendid one to behold (643)PitzerMike is a splendid one to behold (643)PitzerMike is a splendid one to behold (643)

Approved Map: Pitzer's Minesweeper

Default

A test map that shows this would be cool.
__________________
Zoom (requires log in)
PitzerMike is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2008, 10:50 PM   #12
Joker
User
 
Joker's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 687

Joker will become famous soon enough (32)Joker will become famous soon enough (32)

Default

I'm getting a run time error '52' when i try running the hextractor.
Joker is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2008, 11:05 PM   #13
PitzerMike
Alcopops
 
PitzerMike's Avatar


Tools & Tutorials Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 2,794

Submissions (12)

PitzerMike is a splendid one to behold (643)PitzerMike is a splendid one to behold (643)PitzerMike is a splendid one to behold (643)PitzerMike is a splendid one to behold (643)

Approved Map: Pitzer's Minesweeper

Default

Stupid hextractor tool.

Well, you can also manually extract the required files like explained above the hextractor post. (by using WinMPQ or MPQMaster or PowerMPQ or Ladik's etc.)
__________________
Zoom (requires log in)
PitzerMike is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2009, 12:24 AM   #14
SanKakU
User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 136

SanKakU has a little shameless behaviour in the past (-2)

Send a message via AIM to SanKakU Send a message via MSN to SanKakU Send a message via Yahoo to SanKakU
Default

Quote:
Originally Posted by PitzerMike
Yes, that is the reason.
Melee data set uses other files.
In that case you would have to use the .slk and .txt files from Melee_V0\ in Patch.mpq.
For example Melee_V0\Units\UnitBalance.slk
And put all of those in your Widgetizer Input folder.

However it may be a bit tricky to collect the correct files from the different mpqs.
I guess I'll upload a small extractor program, which will do that for you.
Might take me a day or two, though.
lol, are you serious? why should we have to alter the files? you should change the default of the program to latest patch info, i don't care if blizzard doesn't have that set up for editing maps as the default, they should and no one should use the other two settings because they are screwy and unreliable.
SanKakU is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT. The time now is 04:19 PM.


Affiliates
The Hubb The JASS Vault Clan WEnW Campaign Creations Clan CBS GamesModding Flixreel Videos

Powered by vBulletin (Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd).
Hosted by www.OICcam.com
IT Support and Services provided by Executive IT Services